60 éves a Bereczk Műhely

2014.08.08 07:44

 

1954 - 2014

 

 1954 augusztus 2.-án adták ki az iparengedélyt id. Bereczk József részére. Nagyapám korábban már vállalkozó volt, de a háború utáni kommunista rendszer kényszerkollektivizálása derékba törte az akkori magánszektort, így az ő vállalkozását is. A gépeit elvették és a szövetkezetbe kényszerítették, ott megengedték, hogy dolgozhasson a saját gépein. Ám 1954-ben a rendszer első „lazulása” idején újra kiváltotta az ipart és vállalkozó lett. Akkoriban még kevés autó volt magánkézben, többnyire motorkerékpárok javításával foglalkozott.

 

 A műhely azóta is folyamatosan üzemel, már a harmadik generációnak adva ezzel biztos megélhetést. Túlélve ’56-ot, az olajár robbanást, az új gazdasági mechanizmust, az ÁFA bevezetését, a Bokros csomagot, az elektronika forradalmát meg a félévente kitalált mindenféle új járulékokat és azok visszavonását, stb.

 

 Egy hely, ahova jó bemenni dolgozni reggelente, mert jó hangulatban telik a napi nyolc munkaóraóra, igényes a környezet, ahol megbecsüljük a több, mint 20 éve nálunk dolgozó munkatársat és örömmel szolgáljuk ügyfeleinket.

 

 Köszönjük Szerencs és vonzáskörzete autósainak és azoknak, akik sokkal távolabbról is minket választottak, hogy 60 éven át igénybe vették szolgáltatásainkat és megtiszteltek bizalmukkal.

 

www.bereczkauto.com